Q&A

Foto: Adobe Stock. Lisens

1. Har Gratisbok en Facebook side?

Nei. Facebook har sensurert og stengt min tidligere nettside. Selv ikke bytte av navn og logo utgjorde noen forskjell. Gratisbok er mitt tredje forsøk. Etter flere episoder med sensur, ble Facebook gitt opp som plattform. Kun PDF-filer er tilgjengelige for gratis nedlastning. Nettsiden er heller ikke tilgjengelig på andre sosiale medier. Dette er den viktigste årsaken til at jeg holder navn og personlig info så skjult som mulig på Gratisbok. Rett og slett i håp om at nettsiden ikke skal stenges ned igjen. Tror du meg ikke? Vel, jeg respekterer deg likevel!

2. Holder du taler?

Gratisbok er i hovedsak en gratis, nettbasert tjeneste. Men jeg kan være tilgjengelig som forkynner, dersom det etterspørres. 

3. Hvorfor ber Gratisbok alle under 18 år om å spørre foreldre før nedlasting?

Gratisbok presenterer flere tema som for kan virke utfordrende for noen. Derfor bes alle under 18 år om å spørre foreldrene sine hva de tenker før noe innhold lastes ned. Jeg oppfordrer alle ungdommer til å respektere foreldrene sine, selv om dere kan være uenige med dem i noen tilfeller.

4. Møter du forfølgelse for din forkynnelse?

Massevis. Dette er et felt som jeg ikke ønsker å legge vekt på, men som dessverre er en del av bildet. Et "mindre alvorlig" eksempel: Jeg har blitt utestengt fra en stilling jeg var best kvalifisert til ved et universitet i Norge. Kun fordi jeg er kristen. Det skjedde på et jobbintervju få år tilbake. Begrunnelsen for avslaget fra det aktuelle universitetet under intervjuet var som følger: "Vi har googlet deg og funnet ut at du er en kristen. Slike som deg vil vi ikke ha her hos oss!". Så lo de som intervjuet meg hånlig og lenge, mens jeg bare takket høflig for meg og gikk ut av rommet. Uten å lage noe oppstyr. Hva annet kunne jeg gjøre der og da? Lite, slik jeg ser det. Jeg har også blitt forfulgt og utsatt for falske rykter i menighetssammenhenger på grunn av mitt syn på endetiden. Rykter gjør det de er designet for å gjøre: Spre seg raskt som virus. Dette resulterte i store, negative konsekvenser. Ingen kan forsvare seg mot rykter. Gud er min støtte. Jeg tilgir menighetene det gjelder og går videre! De mange andre tilfellene av forfølgelse er så alvorlige at de ikke kan nevnes av ulike årsaker. 

5. Hvorfor er du så opptatt av å ikke endre på innholdet i Bibelen?

Bibelen er Guds Ord. Hvem er så Guds Ord? Det er Jesus! "I begynnelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud", Joh 1:1 (NB88). "Han er iført en kledning som er dyppet i blod, og hans navn er Guds Ord", Åp 19:13 (NB88). "Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid" Heb 13:8 (NB88). Husk: "Summen av ditt ord er sannhet, og til evig tid står all din rettferds lov fast." Salme 119:160 (NB88). Alt dette er årsaken til at vi ikke kan endre på innholdet i Bibelen. 

6. Er det sant at du allerede som 5-åring begynte å interessere deg for endetiden og profetier?

Ja! Jeg husket at jeg som 5-åring i barnehagen spurte foreldrene mine om når Jesus kom tilbake, pluss mange lignende spørsmål. Så fort jeg hadde lært å lese, begynte jeg å pløye gjennom Bibelen gang på gang. Særlig tema rundt Jesu gjenkomst, bortrykkelsen og trengselstiden på 7 år syntes jeg var utrolig spennende. Jeg gledet meg utrolig til å treffe Jesus! Da var det bare naturlig å vite mest mulig om hva Bibelen sier om denne tidsperioden. Hele livet frem til nå har jeg vært opptatt av dette. Last gjerne ned bøkene "Bruden som bare forsvant" og "Hvor stor andel av Bibelens profetier omhandler endetiden" gratis på "Forside" her på Gratisbok.no. Så slipper du å bruke over 40 år på de samme studiene. 

7. Hvilket parti stemmer du på?

Jeg svarer aldri på personlige spørsmål. Men jeg snakker gjerne om Jesus og et levd liv!

8. Stemmer det at du ikke diskuterer?

Ja! Jeg har ikke behov for å vise andre at jeg tror jeg har rett. Men jeg respekterer prinsippet om at andre liker å diskutere. Personlig vil jeg ikke diskutere noe med noen, basert på 2Tim 2:23-24: "Vis fra deg de tåpelige og uforstandige stridsspørsmål! For du vet at de føder strid. Men en Herrens tjener må ikke ligge i strid, men være vennlig mot alle, i stand til å lære andre, villig til å tåle ondt." (NB88). Det er klar tale for "bokstavelige" folk som meg.

9. Hva gjør du med spørsmålene du får? 

Først: Jeg får mange spørsmål! Men det viktigste jeg gjør er å henvise til hva Bibelen har å si om temaet. Så får den enkelte gjøre seg opp sin egen mening. Det er et viktig prinsipp for meg. Rent praktisk er det bare det som betyr noe for deg!

10. Hvilke spørsmål gjør mest inntrykk på deg?

De spørsmålene som gjør mest inntrykk på meg, er når jeg hører at ungdom klager over at menigheten de går i nekter å ta opp tema som de er opptatt av! Jeg har snakket med ungdommer som ønsker forkynnelse om tema som endetid, avhengighet av porno, hva Bibelen sier om ekteskap og lignende. Mange ganger. Men når de spør ledelsen direkte, blir de kontant avvist. Helt ufattelig! Det har jeg selv opplevd som ung. Flere ganger, og i ulike settinger. Men det gjør like vondt å høre om slike tilfeller hver gang. Jeg fordømmer ikke dem som nekter å ta opp sentrale temaer. På ingen måte. Men jeg fordømmer denne pudding-mentaliteten. Å nekte ungdom undervisning om sentrale, Bibelske tema er i beste fall dypt tragisk. Tør ingen å røre temaet i menigheten? Vel, så let i en annen menighet. Seriøst, det er ikke verre en det. Hvis ikke ungdommene får forkynnelse i menighetene, finner de det andre steder. Garantert. Gjerne utenfor Bibelen. Det vet jeg, for jeg har sett det med egne øyne. Gjennom flere tiår. Dette er en av hovedårsakene til at det bør være Gudfryktige, godt voksne foreldre i ethvert ungdomsarbeid. "Forkynn ordet! Være rede i tide og utide. Overbevis, irettesett og trøst, med all tålmodighet og lære." 2Tim 4:2 (NB88). Det kan vel ikke sies tydeligere enn dette?

11. Hvordan kan en vitenskapsmann som deg tro på Gud?

Et spørsmål jeg har fått mange ganger! Da svarer jeg: "Jeg trenger en frelser!". "Jammen du har jo to mastergrader. Og som kjemiker burde du vite at jorden er omtrent 4,6 milliarder år gammel? Og at universet er omtrent 13,7 milliarder år gammelt. Hvordan bortforklarer du radioaktiv datering?". Mitt enkle svar er som følger: "Jeg vet jeg kan ta feil. Men jeg velger å tro på en bokstavelig tolkning av Bibelen, som tilsier en alder på jorden på ca 6000 år. Og jeg respekterer at du har et annet syn". Da er alt OK, fordi svaret er basert på respekt. En sjelden gang møter jeg også gjensidig respekt, noe jeg alltid verdsetter.

12. Stiller Gratisbok til intervju?

Nei. Dersom journalister har spørsmål, henvises de til denne nettsiden.